PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV krijgt uitstekend nieuws te horen vanuit Spanje’

Xavi Simons is dit seizoen uitstekend bezig bij PSV. En dat heeft hem weer direct gelinkt aan de Europese grootmachten. Alleen hoeven de Eindhovenaren niet te vrezen voor een bod van zijn oude werkgever FC Barcelona.

De Nederlandse topclub haalde Simons afgelopen zomer transfervrij binnen. In het contract liet de aanvallende middenvelder optekenen dat hij voor een relatief klein bedrag terug mag keren naar Paris Saint-Germain. De Fransen denken er naar verluidt aan om daar gebruik van te maken, al lijkt hij weinig kans te maken op een basisplaats. De club wil namelijk meeverdienen aan een transfer.

Voor Barcelona is echter allang duidelijk dat het niet inzet op de komst van Simons. De koploper van de Primera División is van mening dat de Oranje-international geldt als een groot talent, maar dat hij niet volledig in de plannen van hoofdtrainer Xavi past. Bovendien wil het niet meewerken aan de constructie van Paris Saint-Germain.

De jongeling is dit seizoen behoorlijk belangrijk voor PSV. In 28 competitiewedstrijden kwam hij tot veertien doelpunten en zeven assists. Daarnaast kwam hij in de Europa League zeven keer voor de Eindhovenaren in actie, waarin hij een treffer en assist op zijn naam zette. Zijn contract bij PSV loopt tot de zomer van 2027.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.