PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV heeft opvolger van zomerse klapper al in huis’

De verwachting is dat Ibrahim Sangaré deze zomer zal gaan vertrekken bij PSV. Hij staat al langere tijd in de belangstelling van verschillende Premier League-clubs en heeft een clausule in zijn contract van 37,5 miljoen euro.

Over Sangaré schrijft clubwatcher Marco Timmer van Voetbal International: “Sangaré was dit seizoen tot aan het duel met Excelsior onomstreden op het middenveld bij PSV. De 25-jarige Ivoriaan is fysiek oersterk en van zeer groot belang in het heroveren van de bal. Sangaré verovert van alle middenvelders met afstand de meeste ballen en hij wint de meeste duels. Alleen daar op focussen zou echter onterecht zijn. Want ook aan de bal is Sangaré sinds zijn entree bij PSV in 2020 steeds sterker geworden. Hij geeft na Veerman per wedstrijd de meeste ballen vooruit en hij heeft na Guti de hoogste passnauwkeurigheid.”

Timmer denkt dat laatstgenoemde, Eríck Gutiérrez, misschien wel de gedroomde opvolger van Sangaré kan worden. “Gutiérrez is op het eerste oog geen spectaculaire voetballer. De Mexicaan is aan de bal en in aanvallend opzicht minder dan Joey Veerman en Ibrahim Sangaré. Hoewel hij zowel tegen Spakenburg als Excelsior scoorde heeft Guti van de middenvelders de minste balcontacten in het strafschopgebied van de tegenstander, hij creëert de minste kansen en hij schiet het minst.”

“De Mexicaan is in defensief opzicht ongeveer gelijkwaardig aan Sangaré en op dat vlak iets beter dan Veerman. In de Eredivisie waarin PSV normaal gesproken veel beter is dan de meeste tegenstanders is een duo Sangaré/Gutiérrez wellicht te veel van hetzelfde. Dat maakt het logisch als een trainer één van de twee opstelt en verder voor puur voetbal kiest. Maar in de afgelopen jaren waarin de defensie toch te vaak de achilleshiel van de ploeg was, had de verdediging er veel baat bij als controleur Guti voetbalde”, constateert de clubwatcher verder.

“Sangaré is na Gakpo en Madueke de volgende die PSV na dit seizoen tientallen miljoenen zal opleveren. Technisch directeur Earnest Stewart is al bezig met het speuren naar een opvolger. Die zal er ook zeker komen, maar eigenlijk heeft PSV met Guti de vervanger van Sangaré al in huis.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.