PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Van Nistelrooy gaat de fout in met PSV-briljant’

Ruud van Nistelrooy lijkt zijn vaste formatie nog altijd niet te hebben gevonden bij PSV. Vooral op het middenveld wijzigt hij regelmatig zijn formatie. Zo speelt Xavi Simons wel eens op de tien-positie, maar duikt het talent ook regelmatig op als linksbuiten. Een doodzonde volgens PSV-watcher Marco Timmer, die vindt dat Simons de ‘onomstreden’ nummer tien moet zijn van PSV.

De nummer tien-positie loste zich in de voorbije weken vaak vanzelf op bij PSV, mede door een aantal blessuregevallen. Daardoor werd Simons veelal doorgeschoven naar de linksbuitenpositie, maar Timmer noemt dat bij Voetbal International een doodzonde. “Het 19-jarige toptalent komt echter het best tot zijn recht vanaf die ’10-positie’ en heeft veruit het meeste rendement van alle PSV-middenvelders.” Van Nistelrooij zou er volgens Timmer goed aan doen om Simons daar altijd te laten staan. “Met zijn drive, creativiteit, creërend- en scorend vermogen zou Simons bij PSV onomstreden moeten zijn als nummer 10.”

Timmer wierp ook nog een blik op de positie van de verdedigende middenvelder, waarbij de PSV-watcher stelt dat de Eindhovenaren niet perse op zoek hoeven gaan naar een vervanger van Ibrahim Sangaré. Volgens Timmer speelt die namelijk al bij PSV. “De vervanger van Sangaré zal er zeker komen, maar eigenlijk heeft PSV die met Guti al in huis.” Timmer prijst de Mexicaan om zijn defensieve kwaliteiten en het bewaken van de balans in het elftal. De journalist ziet ook graag Joey Veerman op het middenveld spelen, al ziet hij nog wel ruimte voor verbetering. “Veerman is vrij allround, maar moet nog meer en beter een wedstrijd lezen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.