PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Grote zomerse schoonmaak op komst bij PSV’

Analist Kenneth Perez zag PSV gisteren met 4-0 winnen van Excelsior. Hij denkt echter wel dat er volgend seizoen flink doorgeselecteerd moet worden in de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooy.

“In deze fase is het wel belangrijk dat je wedstrijden wint. Maar richting het volgende seizoen kan ik mij voorstellen dat je als trainer en beleidsbepalers de eerste 75 minuten heel erg meeneemt in de beoordeling van de spelers. Met wie wil ik verder?”, begint Perez na afloop bij ESPN. “De ruimtes waren klein en daar kom je als PSV normaal gesproken veel in te spelen. Dan zie je wel heel veel gebreken aan spelinzicht en tempo kunnen maken.”

“Niet bij allemaal, maar wel bij een aantal. Als je verder wil als PSV, kampioen worden of zeker tweede, dan moet je wel echt doorselecteren”, benadrukt Perez. “In kleine ruimtes spelen is het moeilijkste dat er is. Dan moet je vaardige spelers hebben die de ruimtes beter zien en bespelen. Vandaag duurt het gewoon te lang bij een aantal spelers. En daardoor komt niemand echt vrij. Hoe bereid ben je om diep te gaan zodat er ruimte voor anderen komt? Daar moet je naar kijken.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.