PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV heeft flink voordeel in de strijd om CL-plaats’

Feyenoord lijkt dit seizoen zo goed als zeker de nieuwe kampioen te worden maar de strijd om plaats twee ligt nog helemaal open. Het databureau Opta schat de kans dat de Rotterdammers straks met de Schaal op de Coolsingel staan op 98,4 procent.

Voetbal International schrijft: “Het datamodel van Opta gaf Ajax vorige week nog ruim 61 procent kans om als runner-up te eindigen, maar na de 0-0 bij Go Ahead Eagles zullen de Amsterdammers zich toch ernstig zorgen maken. PSV pakte tegen NEC (2-4 winst) namelijk wel de volle drie punten en nestelde zich op de ranglijst zodoende naast Ajax. Alleen het doelsaldo is nog in het voordeel van de titelverdediger (+44 om +38).”

In de Opta-simulaties pakt Ajax in circa 49 procent van de gevallen het voorronde Champions League-ticket. Bij PSV gaat het om 43 procent. Hierbij worden verschillende factoren meegenomen, waaronder het resterende programma. “Maar als je enkel kijkt naar de duels die nog moeten worden gespeeld, dan heeft PSV een iets eenvoudigere route richting de tweede plek”, zo concludeert VI.

Het medium besluit: “De zeven tegenstanders van PSV pakten dit seizoen gemiddeld 1,52 punten per duel, terwijl de opponenten van Ajax een moyenne hebben van 1,63. In die becijfering wordt onderscheid gemaakt tussen thuis- en uitwedstrijden. Zo speelt Ajax op de slotdag van het seizoen in Enschede tegen FC Twente. De formatie van Ron Jans is deze jaargang nog ongeslagen voor eigen publiek, terwijl Twente in het rechterrijtje staat op basis van alleen uitduels.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.