PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Dit zal om veertig miljoen euro gaan’

Ajax en PSV strijden momenteel om de tweede plaats in de Eredivisie. Qua puntenaantal staan beide clubs gelijk alleen hebben de Amsterdammers een beter doelsaldo. Bij het Algemeen Dagblad gaan Aad de Mos en Maarten Wijffels in gesprek over de strijd om de tweede plek. Ook de belanrijkste beloning voor die eindpositionering, een plek in de Champions League-voorronde, wordt besproken.

“PSV – Ajax wordt op 23 april een wedstrijd om 40 miljoen euro”, trapt De Mos af, doelend op de startpremie en andere opbrengsten uit het Miljardenbal. Wijffels is het daarmee eens. “De topper later deze maand in het Phillips Stadion kán het verschil maken tussen volgend seizoen als club miljoenen scheppen in d Champions League en verhoudingsgewijs een grijpstuiver in de Conference League.”

Toch is de tweede plek aan het begin van het seizoen helemaal niets meer waard. Wijffels: “Die Champions League moet PSV of Ajax überhaupt nog maar zien te bereiken. Net zoals dat geldt voor AZ, de derde club die in het restant van dit seizoen aast op de kans om begin volgend seizoen de CL te halen via een paar voorronden.”

In het recente verleden bleek het eerder uitschakeling in de voorronde dan een plek in de groepsfase op te leveren. “Sinds 2006 lukte het de Eredivisie nog twee keer om een tweede club in het hoofdtoernooi te krijgen, naast de landskampioen. Beide keren was dat Ajax. Veel vaker sneuvelde de Nederlandse runner-up, tegen teams van uiteenlopend niveau.”

Volgens De Mos is het al wel duidelijk welk team er volgend jaar in de voorronde van de Champions League actief zal zijn: “Vorige week een overtuigende zege op NEC. De spelers lieten daar zien dat ze pal achter Van Nistelrooij staan na zijn kritiek op het bestuur. Ze trekken die lijn nu in één keer door tot aan de finish. Ze winnen op 23 april thuis van Ajax.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.