PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Pittige kritiek op PSV’er: ‘Hij deed totaal niets’

PSV bereikte gisteren de finale van de KNVB Beker door FC Spakenburg met 1-2 te verslaan. Na afloop was analist Marciano Vink kritisch op het spel van de Eindhovenaren.

Waar de thuisploeg hard werkte om voor een verrassing te zorgen, kwam PSV moeizaam in de wedstrijd. Door doelpunten van Érick Gutiérrez vlak voor rust en Patrick van Aanholt direct na de theepauze nam de ploeg van Ruud van Nistelrooij uiteindelijk afstand van de opponent, maar eenvoudig ging het allerminst voor PSV.

Vink vond dat de bezoekers te weinig energie in de wedstrijd legden, waardoor Spakenburg de ruimte en tijd kreeg om na te denken. Daarbij was hij kritisch op Van Aanholt. “PSV speelde gewoon in een veel te laag tempo. Van Aanholt deed totaal niets en was niet aanspeelbaar. Maar in de tweede helft was ik nog niet eens op de tribune, toen hij had gescoord”, stelde Vink.

De analist zag dat Van Aanholt zich redelijk herstelde, al was het volgens hem lang niet genoeg om een voldoende te behalen. “In de tweede helft was hij wel actiever. Maar als jouw ploeggenoten slechte ballen spelen, geef je een ploeg als Spakenburg de tijd om te hergroeperen. Dan maak je het jezelf onnodig moeilijk.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.