PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Xavi Simons gaat conclusie trekken bij PSV en vertrekken’

Xavi Simons begon dit seizoen met Cody Gakpo en Noni Madueke op de vleugels maar inmiddels zijn die twee getransfereerd naar de Premier League. En het zou goed kunnen dat de jonge Simons ook bezig is aan zijn maanden bij de club uit ‘De Lichtstad’.

Dat vermoedt oud-speler Bjorn van der Doelen in de Skiete Willy Podcast van Voetbal International. “Ik ben bang dat je hem volgend jaar kwijt bent. Die loopt ook tegen frustraties aan bij PSV en dat begrijp ik heel goed. Het zou wel eeuwig zonde zijn, want hij maakt het verschil. Maar ja, als je ziet in welke fase hij zit en hoe hij zich ontwikkelt, dan wil zo’n jongen natuurlijk gewoon door”, vreest Van der Doelen, die groot fan is van Simons (19).

De muzikant vermoedt dat een tweede plaats (en dus uitzicht op Champions League-voetbal) broodnodig zal zijn om Simons binnenboord te kunnen houden. “De komende acht wedstrijden gaan heel belangrijk zijn. Als PSV daarin goed speelt, resultaten haalt en tweede wordt, dan zal dat meespelen in zijn keuze. Als dat een fiasco wordt, kun je niet van Simons verwachten dat hij toch maar gewoon blijft zitten omdat hij het zo goed naar zijn zin heeft. Dat is leuk, maar hij heeft potentie voor de wereldtop en het zou zonde zijn als hij daar niet voor gaat.”

Als Simons dat zelf wil, kan Paris Saint-Germain hem komende zomer voor twaalf miljoen euro terughalen naar Frankrijk. PSV hoopt voor die tijd al die PSG-clausule weg te kunnen werken met een gloednieuw, flink verbeterd contract voor de Oranje-international.

One thought on “‘Xavi Simons gaat conclusie trekken bij PSV en vertrekken’

  1. Nicolaas In t veld says:

    Als hij dat wil vertrekken en lekker op de bank zetten. Waar hij naar toe zal gaan weet ik niet maar geld is o zo nodig

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.