PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Falende Memphis mag pingels blijven nemen’

Memphis Depay bijft de eerste penaltynemer van het Nederlands Elfal. De aanvaller van Atletico Madrid miste afgelopen vrijdag tegen Frankrijk een pingel. Maandag staat de interland tegen Gibraltar op de kalender.

“Morgen krijgen we de kans tegen een totaal andere ploeg, om het recht te zetten”, aldus een vooruitblikkende Koeman op de persconferentie van zondagmiddag. “De eerste stap is winnen, daarna komt dat we zoveel mogelijk moeten scoren. Gibraltar staat boven ons in de poule. We moeten van minuut één tot 97 alles doen om zoveel mogelijk goals te maken.”

Een monsterscore komt niet zomaar aanwaaien, concludeert de bondscoach. “Vanaf het eerste moment volle bak en agressief zijn als je de bal verliest. Je moet een goede bezetting hebben, en de juiste posities innemen. Spelers moeten loopacties maken. Niet alleen voor jezelf maar ook om anderen vrij te zetten. We hopen natuurlijk ook op een snelle goal, dat maakt het makkelijker.”

Memphis Depay miste tegen Frankrijk in de absolute slotfase een strafschop, al zijn vierde als Oranje-international. De misser heeft geen grote gevolgen, zo lijkt het. “Het is wat mij betreft duidelijk dat hij ze nog kan nemen. Hij mag van mij nog steeds nummer één zijn”, aldus Koeman.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.