PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV-spits vindt vergelijking met superspits niet een eerlijke’

Een paar jaar geleden verruilde Fabio Silva de Portugese topclub FC Porto voor een avontuur bij het Engelse Wolves. Er werd maar liefst een transfersom van veertig miljoen euro voor hem afgetikt. In die periode werd de spits nog vergelijken met Cristiano Ronaldo.

“Voor mij is Cristiano de beste speler in de geschiedenis van het voetbal. Messi is ook fantastisch, maar Cristiano is speciaal. Er zal niet nog zo’n speler komen. Mensen hebben altijd kritiek op hem gehad en hij heeft vervolgens altijd het tegendeel bewezen met zijn prestaties. Zijn mentaliteit is waanzinnig”, vertelt Silva in gesprek met Voetbal International.

“Het is niet eerlijk om jonge spelers met Cristiano te vergelijken. Ook niet voor hem. Zijn cijfers, records en de prijzen die hij heeft gewonnen – dat is ongeëvenaard. Daarom sta ik er nu ook heel relaxed in. Mensen hebben zelfs kritiek op de allerbeste speler ooit, dus het maakt me niet uit dat ze het ook op mij hebben. Soms is voetbal echt gek.”

“Als er bedragen van veertig miljoen euro worden betaald, dan kunnen clubs dat soms niet weigeren. Dat was bij mij zo. Maar ik was net achttien jaar geworden. Een beetje pijn doet het wel dat ik niet nog meer heb kunnen laten zien bij Porto. Mensen begrijpen voetbal niet altijd goed. Het is niet dat ik zelf met achttien jaar denk: ik ga naar de Wolves, spelen in de Premier League. Ik had daar geen controle over. Het is de beslissing van de club geweest en gezien de transfersom begrijp ik het. Misschien had ik nog één, twee jaar willen blijven, maar daar probeer ik niet meer aan te denken.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.