PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Hij oogt een beetje te ingetogen’

Analist en voormalig voetballer Wim Kieft zet zijn vraagtekens bij de het functioneren van Ruud van Nistelrooy als trainer van PSV. De Eindhovenaren lijken inmiddels titelkandidaat af te zijn na de 1-1 op bezoek bij Vitesse.

In het programma Veronica Offside zegt hij er het volgende over: “Hij oogt een beetje te ingetogen, vind ik”, vertelt de voetbalanalist in Veronica Offside. “Het is niet dat ze geen goed materiaal hebben, hè? Ibrahim Sangaré, Luuk de Jong, Joey Veerman en Xavi Simons. Ik sta niet bij elke training, dus het is lastig beoordelen, maar hij lijkt misschien teveel op Fred Rutten. Ik vind Ruud niet bevlogen.”

“Fred is echt een zeer goede trainer”, vervolgt Kieft, die hem echter wel een ingetogen persoonlijkheid toedicht. “Die wil ook geen eerste man zijn. Ik liep ooit stage bij hem, toen was ik echt onder de indruk. Hoe hij met de spelers omging, door de kleedkamer bewoog. Zo krachtig en sterk, maar die twee zijn hetzelfde.”

Na het duel in Arnhem uitte Xavi Simons zijn onvrede over de mentaliteit van de PSV-spelers. Kieft: “Wat een waardeloos interview van die jongen. Zeg dan wat er aan de hand is? Dit ziet er zo knullig uit. Zo komt er ook meer druk op. Voor zulke interviews moet je ook maar de kwaliteiten hebben.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.