PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Koeman haalt PSV-middenvelder bij de selectie

Ronald Koeman heeft Joey Veerman opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal. Dit deed hij omdat Frenkie de Jong eerder vandaag moest afzeggen met een blessure. Het is voor de middenvelder de eerste keer dat hij is opgeroepen.

Veerman maakte deel uit van de voorselectie voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk en Gibraltar, maar was een van de twaalf afvallers. Door de blessure die De Jong heeft overgehouden aan de Spaanse topwedstrijd tussen FC Barcelona en Real Madrid (2-1), meldt de 24-jarige middenvelder zich alsnog in Zeist.

Dat Veerman aanvankelijk de definitieve Oranje-selectie niet haalde, begreep Ruud van Nistelrooij. “Er zit ontwikkeling in, maar het kan en moet bij hem nog verder ontwikkeld worden”, gaf de PSV-trainer tegenover Voetbal International aan. “Als hij dit doorzet, gaat Joey zeker een keer de definitieve selectie van Oranje halen.”

Naast De Jong heeft ook Steven Bergwijn zich met een blessure afgemeld voor het Nederlands elftal. Zijn plek in de selectie wordt ingevuld door Donyell Malen. De aanvaller van Borussia Dortmund behoorde in tegenstelling tot Veerman niet tot de voorselectie.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.