PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Geweldig nieuws voor PSV’

De kans lijkt groot dat PSV over een aantal jaar flink zal gaan cashen voor haar sterspeler Xavi Simons. Het doemscenario lijkt namelijk voorlopig van tafel te zijn.

Bij zijn overstap naar PSV heeft Simons een PSG-clausule laten inbouwen. Voor slechts twaalf miljoen euro kan de smaakmaker terugkeren naar Parijs, maar volgens Franse media heeft die optie voorlopig geen enkele prioriteit in het Parc des Princes. De clubleiding van Paris Saint-Germain lijkt andere keuzes te gaan maken op de transfermarkt.

Voor PSV is dit goed nieuws. Transfermarkt schat de Oranje-international inmiddels op een marktwaarde van dertig miljoen euro en schrijft: “Simons krijgt er maar liefst 12 miljoen euro aan waarde bij en wordt door de marktwaarden-admins van Transfermarkt nu geschat op 30 miljoen euro. Daarmee komt hij op de rand van de top drie uit van meest waardevolle spelers in de Nederlandse competitie.”

Mocht Simons deze zomer worden weggekocht, dan lijkt PSV daar in ieder geval een megabedrag aan over te houden. Goed nieuws dus voor de Eindhovense club, dat zelfs gaat proberen om hem een gloednieuw contract te laten ondertekenen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.