PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Grote welvaert voor het Nederlandse voetbal’

De Nederlandse media is erg lovend over de Europese prestaties van zowel Feyenoord als AZ. Beide clubs wisten zich gisteren ten komst van Shaktar Donetsk en Lazio Roma overtuigend te plaatsen voor de volgende ronde.

‘Het zijn gouden tijden voor het Nederlandse clubvoetbal’, zo gaat De Telegraaf van start. De krant doelt daarmee op de zesde plek op de UEFA-coëfficiëntenranking die Nederland zo goed als zeker veroverd heeft.

‘Met een zevenklapper op weg naar klassieker’, zo prijkt boven de reconstructie van de 7-1 overwinning van Feyenoord. ‘Dominant is Feyenoord bijna altijd in wedstrijden sinds Arne Slot met de scepter zwaait in Rotterdam, maar het woord effectief stond zelden in het aantekeningenboek van de coach. Totdat Shakhtar op bezoek kwam in De Kuip.’

Ook AZ, dat zich ten koste van Lazio plaatste voor de kwartfinale van de Conference League, wordt bedolven onder de complimenten. ‘Alkmaarse gladiatoren martelen Romeinen’, zo kopt De Telegraaf. ‘Nadat de basis negen dagen geleden met een spectaculaire 2-1 uitzege in Stadio Olimpico was gelegd, maakten de mannen van Pascal Jansen de klus in een sfeervol AFAS Stadion af: 2-1. Wie anders dan Jesper Karlsson en Vangelis Pavlidis waren de goudhaantjes.’

‘Zeldzame feeststemming dankzij nieuwe stunt AZ’, kopt het Algemeen Dagblad, dat twee spelers in het speciaal uitlicht. ‘Achterin gaf de achttienjarige Wouter Goes wederom geen kik. De wonderbaarlijke Sven Mijnans blonk uit als een vaardige nummer tien.’

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.