PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Matchfixing is gaande in het Nederlandse voetbal’

Journalist Valentijn Driessen is ervan overtuigt dat de wedstrijd tussen PEC Zwolle en FC Den Bosch van afgelopen weekend is verkocht. De thuisploeg wist maar liefst met 13-0 te winnen. Driessen spreekt hier duidelijke taal over in de Vandaag Inside-rubriek ‘Koffie met Valentijn’.

Hij heeft er geen twijfel over of er sprake is van matchfixing. “Ik hoor er alleen niemand over”, aldus de chef voetbal van De Telegraaf. “Vorige week houdt Den Bosch een club als ADO op 0-0. Het is misschien niet aan de ranglijst, maar wel aan de stand van de derde periode te zien, maar ADO is gewoon een van de betere elftallen van deze competitie. Een week later verliest dat elftal met 13-0 bij PEC. Daar zit een luchtje aan, echt.”

Volgens Driessen moet er onderzoek worden verricht naar de wedstrijd in Zwolle. Zelf kan hij zich niet voorstellen dat dit op een legale manier is gebeurd. “Als ik die keeper (Konrad Sikking, red.) zie… die vertrouw ik ook voor geen meter. Het is ongelooflijk, ja. En dan zijn ze allemaal zogenaamd zwaar teleurgesteld met zijn elven? Ze waren er allemaal bij.”

Driessen, die zich niet kan voorstellen dat de ontslagen Jack de Gier betrokken was bij de vermeende matchfixing, voegt toe: “Net als VVV-Ajax toen: dat kán gewoon niet. We hebben toch allemaal gevoetbald? Bij 6-0, 7-0 zei er één tegen de tegenstander zoiets van: ‘hé, even rustig aan, hè’. Dat werd gewoon onderling geregeld. Maar dit… Niemand heeft het over matchfixing, maar dit kan niet anders.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.