PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

PSV is in het bezit van een potentiële wereldtopper

Analist en voormalig voetballer Rafael van der Vaart heeft zich weer eens lovend uitgelaten over Xavi Simons. Hij ziet in de middenvelder van PSV namelijk een potentiële wereldster.

“Dit kunnen heel weinig spelers: in zo’n kleine ruimte: aannemen, draaien en de bal zo op de lat schieten”, vertelt Van der Vaart bij Studio Voetbal over de kwaliteiten van Simons. “Het begint een beetje saai te worden dat het iedere week over hem gaat, maar het is wel lekker als je zo’n speler hebt. Ik kijk bij hem naar het potentieel.” Simons scoorde niet tegen RKC Waalwijk zondag voor PSV, maar was wel weer belangrijk met dreigende acties en dribbels.

Van der Vaart is vaker lovend over Simons en daarom wordt hem gevraagd of hij denkt dat de middenvelder in de toekomst de internationale top aankan. Volgens de analist is dat in ieder geval geen issue. “Ik kijk naar het potentieel. Hoe goed kan iemand worden in de toekomst? Bij Xavi Simons druipt alles waar ik enorm blij van word eraf. Geloof mij nou, over een paar jaar zeggen we allemaal: wat lekker dat we deze jongen voor het Nederlands elftal kunnen gebruiken.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.