PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV heeft grote behoefte aan een nieuwe baas op het middenveld’

PSV kan deze zomer flink aan de bak om de kwaliteit binnen het elftal te herstellen. Cody Gakpo en Noni Madueke zijn al vertrokken en de kans is ook groot dat Ibrahim Sangaré de club zal gaan verlaten. Voldoende werk aan de winkel dus volgens oud-voorzitter Jan Reker.

Reker stelt in gesprek met Voetbal International dat ‘de bestuurlijke rust eindelijk terug is gekeerd bij PSV’, met Earnest Stewart als nieuwe technisch directeur. De Amerikaan moet nu spijkers met koppen gaan slaan. “Het is een goede zaak richting de toekomst. Stewart moet nu de komende maanden de tijd krijgen om goed te inventariseren waar de club op technisch vlak staat met zowel de opleiding als alles rondom de eerste selectie. Daarna moet hij zijn netwerk gaan gebruiken om de gehele club te versterken”, steekt Reker van wal.

“Ik vind het belangrijk dat er nog meer in de jeugd wordt geïnvesteerd, dat is een grote sportieve en financiële levensader van PSV. Daarnaast is het heel belangrijk dat Stewart spelers met restwaarde haalt. Xavi Simons is daar een mooi voorbeeld van, het is te hopen dat het Stewart lukt hem voor PSV te behouden. Dat is niet alleen van belang voor die jongen zelf, maar ook als signaal naar de rest van de selectie en de club. Makkelijk wordt het niet, verwacht ik, maar als Xavi slim is kiest hij voor zijn ontwikkeling. Hij speelt alles bij PSV, hij wordt hier op handen gedragen en hij is nog erg jong. Je ziet in alles dat hij met heel grote spelers heeft getraind en gespeeld, maar nu teruggaan naar PSG is te vroeg. Dan belandt hij daar eerst weer op de bank.”

Reker vervolgt: “En waar PSV dringend behoefte aan heeft, is aan een baas op het middenveld. Sangaré is in mijn ogen op dat vlak wél te vervangen. Hij neemt de ploeg verbaal niet bij de hand en ook Joey Veerman heeft dat niet. Dit PSV heeft een type-Koeman, -Lerby, -Wouters of -Guardado nodig. Die mag van mij best minder restwaarde hebben, als hij deze ploeg op het veld nog een paar jaar bij de hand kan nemen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.