PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Lieve jongens bij PSV, maar je gaat er de oorlog niet mee winnen’

Analist en voetbaltrainer Gertjan Verbeek ziet dat PSV er moeite mee heeft om wedstrijden over de streep te trekken. Ook trekt hij de mentaliteit van sommige spelers in twijfel.

De Eindhovenaren kende een lastige week. De Eindhovenaren speelden met 2-2 gelijk bij FC Utrecht en werden enkele dagen later uitgeschakeld in de Europa League. Crisis is echter een groot woord volgens Verbeek. “Het is zo’n term waarin je een situatie beoordeelt van buitenaf”, vertelt de 60-jarige Verbeek bij Vandaag Inside. “Er is natuurlijk wel veel gebeurd bij PSV en dat is nooit goed voor de prestaties. Het doodmaken van een wedstrijd is bijvoorbeeld een kwaliteit. Die hebben ze te weinig, zoals Rutten en Van Nistelrooij zelf ook aangeven.”

Verbeek ziet bij PSV weinig spelers met een absolute winnaarsmentaliteit. “Ze hebben te weinig jongens die die overlevingsdrang hebben. Søren Lerby kon op zijn laatste benen lopen, maar zorgde er wel voor dat iedereen scherp was. Ook op de training. Dat zie je te weinig terug. Het zijn allemaal lieve, aardige jongens, maar allemaal net niet. Daar win je de oorlog niet mee, zo simpel is het.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.