PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV vanavond zonder Sangaré en verdediger wordt geslachtofferd’

PSV speelt vanavond in de Europa League tegen het Spaanse Sevilla. En de Eindhovenaren hebben iets goed te maken want de heenwedstrijd vorige week werd met 3-0 verloren. Het is zeer twijfelachtig of ze kunnen gaan starten met middenvelder Ibrahim Sangaré want hij is herstellende van een ziekte. Het Algemeen Dagblad komt met een vermoedelijke opstelling…..

Het is geen verrassing dat Walter Benítez onder de Eindhovense lat begint. Journalist Rik Elfrink, die deze formatie steevast voorspelt, denkt verder dat Ruud van Nistelrooij Jordan Teze slachtoffert. Mauro Júnior zakt hierdoor een linie terug en completeert de defensie met André Ramalho, Jarrad Branthwaite en Patrick van Aanholt. Érick Gutiérrez vervangt naar verwachting de van griep teruggekeerde Sangaré en vormt een middenveld met Joey Veerman en Guus Til. In de voorhoede ruimt Van Nistelrooij een plek in voor Johan Bakayoko, Luuk de Jong en Xavi Simons.

PSV zit in de hoek waar de klappen vallen. Na de 3-0 nederlaag in de heenwedstrijd tegen Sevilla kwam de ploeg van Van Nistelrooij zondag niet verder dan een 2-2 gelijkspel bij FC Utrecht. Meevaller voor de Eindhovenaren is de terugkeer van Sangaré in de wedstrijdselectie, en Van Nistelrooij. Dat tweetal ontbrak in Utrecht nog wegens griep. Tegenvaller is het ontbreken van de geblesseerden Anwar El Ghazi, Fodé Fofana, Sávio en Thorgan Hazard. Mede daarom maakt Jong PSV-spits Jason van Duiven deel uit van de wedstrijdselectie, evenals Jenson Seelt en Simon Colyn. Hoewel de kans bijzonder klein lijkt dat PSV de volgende ronde bereikt, bewijst het verleden dat het niet onmogelijk is. Zo poetste Valencia in het seizoen 2013/14 een 3-0 nederlaag tegen FC Basel weg door de Zwitsers in Mestalla na verlenging met 5-0 te verslaan.

Net als PSV heeft ook Sevilla te kampen met de nodige afwezigen. Zo zijn Nemanja Gudelj en Erik Lamela geschorst, is Pape Gueye niet speelgerechtigd en zijn Karim Rekik, Loïs Badé, Marcão en Papu Gómez geblesseerd. Ivan Rakitic kampte deze week met ziekte, maar is op het vliegtuig naar Eindhoven gestapt. Voor de van een blessure herstelde Jesús Corona komt het duel nog te vroeg. Het Philips Stadion zal altijd een bijzondere plek in de Sevillaanse harten hebben. In 2006 won Sevilla in dat stadion voor de eerste keer in zijn geschiedenis de UEFA Cup, door Middlesbrough met 4-0 te verslaan. Jesús Navas was die wedstrijd basisspeler en nu, zeventien jaar later, is de inmiddels 37-jarige rechtervleugelverdediger er nog steeds bij. Slechts zes spelers maakten dit seizoen meer minuten voor los Blanquirrojos.

Vermoedelijke opstelling PSV: Benítez; Mauro Júnior, Ramalho, Branthwaite, Van Aanholt; Gutiérrez, Veerman, Til; Bakayoko, De Jong, Simons.

One thought on “‘PSV vanavond zonder Sangaré en verdediger wordt geslachtofferd’

  1. Nicolaas In t veld says:

    Bakajoko heb je niets aan op rechts

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.