PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Ik zie na zijn blessures een andere Luuk de Jong’

Volgens voormalig voetballer en huidig analist Wim Kieft oogt Luuk de Jong na zijn blessures niet meer op dezelfde spits als dat hij voorheen was. Midweeks gingen de Eindhovenaren met 3-0 onderuit op bezoek bij Sevilla en Kieft is kritisch op hem.

‘Hij werd terecht bewierookt in de eerste weken vanwege z’n doelpunten en het meevoetballen. Intussen is hij geen schim meer van de spits die aanvankelijk het verschil maakte’, zo vindt Kieft in zijn Telegraaf-column. ‘Sinds hij door blessures een tijdje buitenspel stond bij PSV, oogt hij gewoon niet fit. Gaat er iets mis, dan ziet het door De Jongs motoriek altijd vrij onbeholpen uit.’

Hij leidde afgelopen donderdag in de tussenronde van de Europa League tegen Sevilla balverlies, waardoor de Spanjaarden konden aantekenen voor de 1-0. ‘Dat mag je een ervaren routinier als De Jong verwijten’, zo vervolgt de oud-voetballer. Hij zag ook Xavi Simons een mindere dag beleven, maar wil daar niet teveel woorden aan vuil maken. ‘Mag het een keer? Hij is iedere week de aanjager bij PSV. Op zijn negentiende en in een kwalitatief slecht elftal. Het houdt eens op.’

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.