PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV gaat gesprek aan om clausule uit contract te halen’

PSV gaat er alles aan doen om Xavi Simons langer voor de club te behouden. Alleen zijn de kansen dat de Eindhovenaren de volledige transferrechten op hem krijgen klein. Hier maakt het Eindhovens Dagblad melding van.

Het negentienjarige talent ontwikkelt zich stormachtig in Eindhoven, maar zou aan het eind van het seizoen terug kunnen gaan naar Paris Saint-Germain. Wel biedt een clausule dat de middenvelder zelf de mogelijkheid om hierover te beslissen, maar daar willen de Brabanders een eind aan maken.

Volgens het ED kan PSG Simons terugkopen voor twaalf miljoen euro, maar mag hij daarna niet gelijk worden verhuurd of verkocht. Dat maakt de kans op een langer verblijf bij PSV groter, aangezien de speelkansen in Frankrijk een stuk kleiner zijn. Dat is positief nieuws voor de Eindhovenaren, die wel een negatieve onderhandelingspositie hebben.

Zo stelt het medium dat de entourage van Simons wel eens een flink deel van de transfersom kan gaan eisen wanneer het contract wordt verlengd. Dat gebeurde ook bij Donyell Malen, destijds een Mino Raiola telg. Samen hadden zij recht op zo’n dertig procent van de transferrechten.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.