PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Rentree Davy Propper loopt uit op een drama

Zeer slecht nieuws voor Vitesse en Davy Propper. De middenvelder is namelijk de rest van het seizoen uitgeschakeld vanwege een zware knieblessure. Die liep hij afgelopen weekend op in het treffen met FC Emmen.

De Eredivisie-club meldt op zijn website: “Anderhalve week na de officiële terugkeer van Davy Pröpper heeft de vreugde plaatsgemaakt voor bittere teleurstelling. De 31-jarige middenvelder heeft aan de uitwedstrijd tegen FC Emmen een zware knieblessure overgehouden. Met een MRI-scan is er een gescheurde voorste kruisband vastgesteld bij de Arnhemmer.”

“Naast een enorme domper is het botte pech voor Pröpper, die juist lang de tijd heeft genomen om een besluit te nemen over zijn voetbalrentree en daarbij zo fit mogelijk aan de start te kunnen staan”, aldus Vitesse. “De middenvelder bouwde het zorgvuldig op, maar na ruim negen trainingsweken, drie oefenwedstrijden (tegen PEC Zwolle, Jong PSV en Feyenoord) en een invalbeurt tegen sc Heerenveen ging het voor de spelmaker dus mis in Emmen. Daar ging de 19-voudig Oranje-international na zeventig minuten spelen naar de kant.”

Benjamin Schmedes, de technisch directeur in de GelreDome, leeft met de middenvelder mee: “Dit is een grote dreun voor zowel Davy als Vitesse. Hij is uiteraard aangeslagen en zal tijd nodig hebben om dit nieuws te verwerken. Uiteraard zullen wij Davy alle steun geven die hij nodig heeft. We wensen hem ontzettend veel sterkte.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.