PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Aad de Mos over PSV’er: ‘Zit niet goed tussen zijn oren’

Huidig analist en voormalig voetbaltrainer Aad de Mos is zeer kritisch op PSV-mandekker Armando Obispo. In de topper tegen Feyenoord kreeg hij een rode kaart en volgens De Mos heeft hij professionele hulp nodig.

Na iets meer dan een uur spelen in de Kuip ging de mandekker met gestrekt been door op Santiago Gimenez. Na inmenging van de VAR kreeg Obispo rood. “Een heel domme overtreding, dan geef je de tegenpartij een grote kans om terug te komen in de wedstrijd”, zegt de Mos in een video-item van het Eindhovens Dagblad. “Obispo is de hoofdschuldige. Hij benadeelt PSV honderd procent.”

Volgens de oud-trainer was het ‘wachten’ op een overtreding van de centrumverdediger. “Het geeft aan dat hij dit seizoen niet helemaal stabiel is. Dat is wel een noodzaak als je in de top wil spelen. Je moet rustig zijn. Zijn kwaliteiten aan de bal en zijn kopspel is fantastisch. Maar als het tussen je oren niet goed zit, ben je kwetsbaar.”

De Mos ziet een repeterend patroon bij Obispo. “Het is bij hem al zo vaak gebeurd. Hij moet zich laten begeleiden. Een mental coach kan heel belangrijk zijn om hem te redden voor het topvoetbal. Die fouten kosten zoveel miljoenen en kan een club een kampioenschap of eerste of tweede plaats kosten.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.