PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Marcel Brands: ‘Er zijn PSV-onwaardige dingen gebeurd’

PSV-directeur Marcel Brands kijkt met gemengde gevoelens terug op de afgelopen transferperiode. Volgens hem zijn er ‘PSV onwaardige’ dingen gebeurd vanwege de slechte financiele situatie waarin de Eindhovenaren verkeren.

In gesprek met de clubmedia gaat Brands in op de verkoop van Cody Gakpo en Noni Madueke. “Als je eerlijk bent is het een gemengd gevoel. Je bent blij dat je, laat maar zeggen de financiële druk er even af hebt kunnen halen. Aan de andere kant doet het als voetbalman ook pijn dat je twee van je beste spelers verliest. Dus die mix is er altijd.” Brands stelt dat de financiële noodzaak ‘er nou eenmaal was’, maar dat ze dat zelf goed wisten. “Daar hebben we nu goed op kunnen anticiperen. Uiteindelijk met een aantal spelers binnenhalen die hopelijk direct een impuls kunnen geven. Dan hoop je dat de sportieve schade beperkt blijft.”

Volgens Brands werden er de afgelopen jaren meer risico’s genomen om de Champions League te behalen. De algemeen directeur spreekt over pech dat de Eindhovenaren het miljoenenbal de laatste jaren niet behaalden, maar zag daar wel financieel de keerzijde van. “Dan lopen de kosten dusdanig hoog op, zeker na de corona waarin je een lastig verliesjaar hebt gehad. Toen ik binnen kwam werd er aangegeven dat we moeten proberen om het vet op de botten terug te krijgen. Dat was één van de doelstellingen. De stress van een transfer in de zomer was eigenlijk net iets te groot. Niet gezond. Kijk PSV zal altijd een transfer moeten doen en dat is geen enkel probleem, maar dat was nu te groot. Dat heeft tot dingen geleid die niet goed zijn en PSV-onwaardig zijn. Ik hoop dat dat nu verleden tijd is en we daardoor nu weer een wat steviger financieel fundament onder PSV hebben liggen.”

One thought on “Marcel Brands: ‘Er zijn PSV-onwaardige dingen gebeurd’

  1. Nicolaas In t veld says:

    Het is een oneerlijke club geworden met zwakheden in RVC, bestuur, staf, en team
    Mails die je stuurd nooit geen antwoord, kom van die wolk af

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.