PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV maakte op deadlineday een grote blunder’

Op de laatste dag van de afgelopen transferperiode pakte de Franse grootmacht Paris Saint-Germain uit met een miljoenenbod op PSV-aanvaller Johan Bakayoko. Ze wilden hem graag overnemen van de Eindhovenaren die niet overstag gingen.

Volgens journalist Vincent Schildkamp wilde PSG vijftien miljoen euro neertellen voor een speler met een handvol wedstrijden in het eerste van PSV. “Bakayoko is gewoon een jeugdspeler. Vijftien miljoen is dan toch onwaarschijnlijk? Iedere speler heeft een prijs en als je dan zo’n bedrag kan ontvangen voor een speler die nog niet zoveel heeft laten zien… De standaard is verdwenen, er is geen benchmark meer.”

Kees Kwakman erkent dat het een mega-bedrag is voor een speler met Bakayoko’s staat van dienst. De oud-middenvelder van FC Volendam en FC Groningen nuanceert de woorden Schildkamp wel een beetje: “Ik kan me niet voorstellen dat PSV echt denkt: dat is te weinig voor Bakayoko. Maar op een openingsbod kun je niet meteen ‘ja’ zeggen.”

De Franse grootmacht zou een bod tussen de 10 miljoen euro (vijf vast, vijf variabel) en vijftien miljoen euro (zeven vast, acht variabel) uitgebracht hebben op Bakayko. De Belgische vleugelaanvaller, die volgens Transfermarkt.nl een waarde van 4,5 miljoen euro heeft, gaat met PSV om de tafel na het mislopen van de transfer. De Eindhovenaren willen zijn contract volgens het Eindhovens Dagblad opwaarderen en verlengen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.