PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Strenge Van Nistelrooy laat technicus zijn basisplaats verliezen’

Joey Veerman begon uitstekend bij PSV maar nu lijkt het erop dat de middenvelder zijn vaste basisplaats kwijt is. Hij werd in het competitieduel met Sparta Rotterdam (0-0) gewisseld en reageerde zichtbaar geïrriteerd.

Trainer Ruud van Nistelrooy koos in het bekerduel met dezelfde opponent voor Érick Gutiérrez als basisspeler. De Mexicaan maakte op Het Kasteel (1-2 zege) een goede indruk en het Algemeen Dagblad denkt dat hij tegen Fortuna Sittard opnieuw start. Dat wijst erop dat Veerman zijn basisplek voorlopig inlevert.

Henk Spaan zou niet verrast zijn. In Het Parool schreef de columnist deze week: “Kijkend naar het spelniveau van Gutiérrez in de bekerwedstrijd tegen Sparta kon ik steeds minder waardering opbrengen voor Veermans misbaar bij zijn wissel de zaterdagavond ervoor. Alleen aanvallend won Veerman op – een schamel aantal – punten: vier kansen gecreëerd, tegen één door Gutiérrez.”

Qua balveroveringen doet ‘Guti’ het beter, waar hij eveneens minder balverlies leed. Spaan: “Iemand moet Veerman er eindelijk eens van doordringen dat hij simpelweg onderpresteert. Hij is zichtbaar talentvoller, maar Gutiérrez is zichtbaar meer winnaar. We herinneren ons hoe graag Van Nistelrooy wilde winnen en wat hij er allemaal voor deed. Ruud moet zich toch meer identificeren met zo’n Mexicaanse bijter?”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.