PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Ajax en PSV in gevecht om Mexicaanse vleugelflitser’

Zowel Ajax als PSV zouden interesse hebben in de Mexicaanse vleugelflitser Alexis Vega. Hier maken verschillende media melding van uit dat land. Hij is 25 speelt voor Chivas.

Vega viel de kijkers van het WK in Qatar al op voordat hij een bal had geraakt. De buitenspeler van Mexico barstte namelijk in tranen uit tijdens het volkslied voor de wedstrijd tegen Polen. Het was zijn debuut op het WK nadat hij een lange weg heeft afgelegd en bijna was gestopt met voetballen.

Vega werd geboren in Mexico-Stad, maar werd afgewezen door de lokale club Pumas. Hij vertrok naar het nabijgelegen Toluca en werd daar als een groot talent gezien. De snelle dribbelaar speelde met hogere teams mee en werd opgeroepen voor Mexico Onder 20. Op zijn achttiende maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht en na twee maanden maakte hij zijn eerste doelpunten.

Daarna sloeg het noodlot toe. Vega raakte in zijn debuutseizoen geblesseerd aan zijn knie en moest drie keer geopereerd worden. De buitenspeler lag er anderhalf jaar lang uit en verloor de hoop op een succesvolle voetbalcarrière. Na een zware revalidatie keerde hij in 2018 terug op het veld. Meteen blonk hij weer uit bij Toluca en na één volledig seizoen verdiende hij een transfer naar de traditionele topclub Chivas.

One thought on “‘Ajax en PSV in gevecht om Mexicaanse vleugelflitser’

  1. psv moet tenminste 1 aanvaller halen die het nivo aan kan

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.