PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Kans op het kampioenschap is geslonken’

Ruud van Nistelrooy vindt dat de kans kleiner is geworden dat PSV dit seizoen kampioen zal worden. Vanwege het tussentijdse vertrek van Cody Gakpo geeft hij te kennen dat het lastiger zal worden.

Gakpo verruilde PSV deze week voor Liverpool. “We verliezen onze beste speler met het hoogste rendement van Nederland”, constateert Van Nistelrooy tegenover het ANP. “Zijn vertrek doet niets met onze ambities, maar het verkleint wel onze kansen. Dat is een feit.”

Van Nistelrooy had graag gewild dat Gakpo het seizoen zou afsluiten met een titel. “Natuurlijk wil je als trainer dat je selectie zo sterk mogelijk blijft en dat je je doorontwikkelt. De ontwikkeling van Cody had hier ook nog door kunnen gaan. Uiteindelijk weet je dat er afspraken lagen uit het verleden richting de speler. Daar wilde hij gebruik van maken.”

De vraag is nu: wat gaat PSV doen? Van Nistelrooy: “Wat is er beschikbaar? En waar kun je je als club mee versterken? Daar ben je altijd naar op zoek. We zullen altijd kijken naar buitenkansjes, maar als die er niet zijn, weten we dat we vooruit kunnen met de huidige selectie. Een speler terughalen met vergelijkbare statistieken wordt ingewikkeld. Maar als PSV zijnde weet je dat een speler kan vertrekken als hij het goed doet.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.