PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Verbazing over Gakpo: ‘Jezus, dat is een koopje! Een topdeal’

Voormalig Liverpool-speler Steve Nicol werd in het verleden vier keer landskampioen met The Reds. De oud-rechtsback heeft zo zijn bedenkingen bij de komst van Cody Gakpo, maar is wel in positieve mate gestemd over de te betalen transfersom.

PSV-directeur Marcel Brands repte van een recordtransfer voor de Eindhovenaren. Volgens het Eindhovens Dagblad gaat het om een bedrag van vijftig miljoen euro, waarmee Gakpo Hirving Lozano opvolgt als duurste uitgaande speler ooit. De Mexicaan vertrok voor zo’n 44 miljoen naar Napoli.

Desondanks is Nicol niet onder de indruk. “Voor iemand die wordt gezien als een van de beste spelers van het WK…”, begint hij bij ESPN. “Waarom is het zo weinig? Waarom is het maar 37 miljoen pond?”, doelt hij op het prijskaartje dat in Engeland rondgaat. Onder meer The Athletic schreef over een transfersom van 42 miljoen euro, exclusief bonussen.

Nicol heeft sowieso twijfels over de overstap van Gakpo naar Liverpool. “Ik ben niet honderd procent overtuigd. Hij speelt niet heel diep, hij speelt niet in de punt, hij zit er een beetje tussenin. Hoe past hij in het spel van Liverpool? Ik weet niet of hij daarin past. Zien ze een rol voor hem weggelegd als aanvulling op de voorste drie, of gaat hij meer teruggetrokken spelen in de Jude Bellingham-rol en komt hij later in het strafschopgebied? Gaat hij al het werk doen en naar voren komen? Voor mij valt hij er een beetje tussenin.”

Opvallend genoeg ziet ook Craig Burley, een voormalig middenvelder van onder meer Chelsea en Celtic, Gakpo niet meteen als linksbuiten bij The Reds. “Als hij wat dieper speelt vanuit het middenveld, kan hij dreigend worden. Op dit moment heeft Liverpool die dreiging vanuit het middenveld niet echt. Wijnaldum was iemand die altijd sprintte richting het strafschopgebied en daarmee was hij de aanvallers van dienst, want hij hield een verdediger bezig.”

Net als Nicol is ook Burley verrast door de transfersom. “Voor dit geld… Jezus, dat is een koopje! Het is niet alsof ze honderd miljoen betalen. Het is niks. Liverpool steelt een speler. Ik denk dat het een topdeal is.”

Frank Leboeuf sluit zich daarbij aan. “Hij heeft tijdens het WK bewezen hoe talentvol hij is”, zegt de voormalig wereldkampioen van Frankrijk. “Hij moet zijn plek vinden binnen het systeem van Liverpool, maar dat vertrouw ik wel toe aan Jürgen Klopp. Voor deze prijs is het een goede deal. Ik vind het een koopje voor Liverpool. Ook vanwege de blessuregevallen hebben ze een speler nodig.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.