PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Van Gaal: ‘Oranje mist een linker en rechterspits’

Louis van Gaal vindt dat hij een sterke groep achterlaat bij Oranje. Hij denkt dat het dan ook wel snor zit met de toekomst van het Nederlandse voetbal.

“Alleen hebben we geen rechter- en linkerspits zoals ik die had bij Ajax”, zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. “Geen Overmars, geen Finidi George. Als we met buitenspelers voetballen, kan het alleen in plan B- of C. Maar twee lange spitsen opstellen en ballen zo snel mogelijk in de 16-meter pompen, dat ga je niet altijd doen. Je wil niet de hele tijd opportunistisch spelen.”

Het is volgens Van Gaal een tekortkoming in zijn selectie. “Je hebt buitenspelers nodig die een man passeren. Die heeft ons voetbal momenteel niet, niet voor het allerhoogste niveau van een WK en de strijd met toplanden. Daarom ben ik anders gaan spelen. En zijn we nog een eind gekomen. Net geen halve finale. Op pingels eruit”, aldus de bondscoach.

Van Gaal koos deze winter voor een formatie met vijf verdedigers. Voor de linksbuitenpositie lijkt Oranje in Cody Gakpo een toekomstige topspeler te hebben. Voor de rechtsbuitenpositie is de bezetting dunner. Uit de huidige selectie komt alleen Steven Berghuis in aanmerking voor die positie.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.