PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Argentijnse goalgetter: ‘Er zijn geen vedettes bij Oranje’

Vrijdag staat de kraker tussen Nederland en Argentinie op het programma voor een plek in de halve finales van het WK. In 1998 was dit ook het geval tijdens het WK in Frankrijk. Ronald de Boer en Gabriel Batistuta zijn ingegaan op dat duel en het komende duel. “Het kan een sterk team zijn, maar Louis van Gaal zegt niet voor niets dat het beter moet”, aldus de Argentijnse topspits van weleer tegenover De Telegraaf.

Het duel werd, zoals bij velen bekend, gewonnen door de Oranje-Leeuwen van toen. Het iconische doelpunt van Dennis Bergkamp en het minstens net zo iconische commentaar van Jack van Gelder staat op menig voetbalfanaats netvlies gebrand. Maar voor Batistuta is het praten over die dag nog steeds lastig. “Het was een heel pijnlijke, teleurstellende middag. Drie dagen daarvoor hadden we Engeland verslagen en we waren vol vertrouwen”, zegt hij tegen de krant.

Als het op Oranje aankomt heeft Batistuta één speler die er voor hem bovenuit steekt. “Ik ben heel erg onder de indruk van Virgil van Dijk. Maar de kracht van dit Nederlands elftal is in mijn ogen het collectief, omdat er geen vedettes zijn, zoals destijds op het WK in Frankrijk. Ronald natuurlijk, Dennis Bergkamp en Patrick Kluivert.”

Een stukje vaderlandse liefde zit er bij zowel De Boer, als bij Batistuta. De Argentijn denkt dat zijn land het WK-goud gaat bemachtigen, terwijl de Nederlander het vooralsnog alleen heeft over de wedstrijd van vrijdag. “Ik denk dat Nederland net als in 1998 een goede kans heeft om van Argentinië te winnen”, aldus de oud-international.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.