PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Je geneert je dood voor Oranje, dit nog nooit gezien’

Nederland is groepswinnaar geworden op het WK in Qatar maar over het vertoonde spel is veel twijfel. Zo ook bij voormalig topvoetballer en huidig analist Jan Mulder.

“Ik loop door de straten van Brussel langs de gevels, de mensen kennen mij daar… Je schaamt je dood! Dan heb je mazzel dat de Belgen net zo slecht zijn. Maar Nederland, dat is… Ik begrijp het niet”, foetert Mulder in Studio WK 22, op de NOS. “Ik heb het zelden gezien. Dat gebrei, de eindeloze, hemeltergende bezoekingen.”

Mulder kijkt zonder al te veel plezier naar Oranje. “Als ik een kwartier naar het Nederlands elftal kijk moet ik even naar buiten.” Dat Louis van Gaal zijn lot nu zo ongeveer in handen legt van de pas net terugkerende Memphis Depay, snapt de oud-spits ook niet. “Voor mij is dat hetzelfde als Eden Hazard bij België.”

“Het is profvoetbal op het hoogste niveau: dan mag je niet iemand meenemen die de conditie van Hazard of Memphis heeft, hoe goed ze ook zijn. Het is een soort verkapt amateurisme”, stelt Mulder tot slot.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.