PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Van der Meyde haalt snoeihard uit naar Oranje: ‘Wat een zwakkelingen’

Voormalig voetballer en huidig analist Andy van der Meyde is niet content met het spel van het Nederlands elftal op het WK in Qatar. Hij hoopt dat de ploeg snel wakker schiet anders ziet hij het vervolg van het toernooi zeer somber in.

“Wat is het slecht, hè? Dat is niet normaal”, aldus Van der Meijde tegenover Vandaag Inside. “Het is echt amateuristisch, hoor! Helemaal bij het Nederlands elftal, gisteren. Ik weet niet wat er aan de hand was, maar volgens mij moet Van Gaal de vrouwen niet meer uitnodigen. Alle energie was weg. Er zat helemaal niks in. Echt amateurs gewoon, man! Ze konden nog geen bal naar elkaar toespelen. En buiten de goal van Gakpo hebben ze geen kans gecreëerd. Het was echt heel erg slecht. Zo word je nooit wereldkampioen.”

Van der Meijde verwacht dat Oranje wel gewoon door de groepsfase gaat komen. De laatste wedstrijd tegen Qatar moet in principe geen problemen opleveren, al zal de houding van de spelers wel moeten veranderen. “Als ze net zo spelen als tegen Ecuador, dan wordt het weer gelijk. Godsamme, wat een zwakkelingen zeg. Maar als je van Qatar niet wint, hoor je niet thuis op het WK. Dan moet je gewoon je spullen pakken en lekker naar huis gaan. Nee, maar van Qatar moet Oranje wel winnen. Daar ben ik ook niet zo bang voor.”

Terwijl bondscoach Van Gaal nog veel puzzelt met zijn opstelling vindt Van der Meijde dat een speler altijd mee moet doen. Ik denk dat ze gewoon 4-3-3 moeten spelen, met buitenspelers die een actie kunnen maken. En ik vind dat Berghuis altijd moet spelen. Hij is de man met de creatieve passes, hij is slim en kan een bal wegleggen. Dat mis je gewoon. Frenkie is een speler die de bal aan de voet heeft en hem brengt, terwijl Berghuis een goede steekpass of indraaiende voorzet kan geven. Hij kan ook een goal maken, dat moet je gewoon hebben.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.