PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Oranje-international in de problemen’

De basisplaats van Steven Bergwijn bij Oranje lijkt in gevaar te zijn. De aanvaller van Ajax overtuigde niet in het eerste duel van Nederland tegen Senegal. Het zou dan ook goed kunnen dat Louis van Gaal een andere keuze zal gaan maken.

Voetbal International schrijft in een analyse: “De minste balcontacten van alle basisspelers, geen kans gecreëerd, geen schot op doel en slechts één korte touchering in de vijandelijke zestien. Steven Bergwijn heeft zich in de eerste WK-wedstrijd tegen Senegal niet kunnen onderscheiden. Een nadere blik op zijn spel leert zelfs dat Bergwijn defensief ook niet honderd procent geslaagd is in zijn opdracht.”

Bergwijn vond zijn eigen optreden ‘wel lekker’, maar constateert VI: “Op het moment dat Louis van Gaal na een uur Memphis brengt, is Bergwijn de veldspeler met de minste balcontacten bij Oranje. Bij zijn 25 acties is hij drie keer de bal al bij de aanname kwijt. Bij zijn twintig passes speelt Bergwijn het meestal op simpel. (…) Bergwijn is zelf geen enkele keer aangespeeld door Cody Gakpo, Janssen of Memphis. Terwijl hij zelf slechts eenmaal Janssen bereikt. Van een soepele wisselwerking in de voorhoede blijkt dus geen sprake.”

Verdedigend maakte Bergwijn ook al weinig indruk door ‘op halve kracht’ druk te zetten. De conclusie: “Zowel aanvallend als verdedigend maakt Steven Bergwijn dus geen beste beurt tegen Senegal. De vraag is hoe groot het krediet is dat hij heeft opgebouwd bij Louis van Gaal door zijn goede spel eerder dit jaar. Want op basis van deze eerste WK-wedstrijd lijkt het niet vreemd om iemand anders dan Bergwijn de kans te geven tegen Ecuador.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.