PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Ik heb gezegd dat als ik John de Jong moest ontslaan, ik zou stoppen’

Marcel Brands de algemeen directeur van PSV is in het programma ‘Goedemorgen Eredivisie’ uitgebreid ingegaan op het vertrek van technisch directeur John de Jong. Er was geen vertrouwen meer in hem vanuit de Raad van Commissarissen. “Het blijft een heel vervelende situatie die ontstond”, aldus Brands. “Ik heb uiteindelijk een gesprek gehad en daarin hebben mensen het boetekleed aangetrokken dat ze zo niet hadden moeten reageren.”

Het klopt niet dat De Jong weg moest omdat hij geweigerd zou hebben om Gakpo of Sangaré te verkopen. “De RvC vond dat hij niet goed functioneerde. Dat vond ik niet, maar dat idee leefde wel bij de RvC”, zo gaf hij aan. “Ik ben voor een vertrek gaan liggen en heb aangegeven dat ik niet wilde dat John zou vertrekken. Dat heeft de RvC geaccepteerd. Ik heb gezegd dat als ik hem zou moeten ontslaan, ik zou stoppen. Dat was volgens de RvC niet de bedoeling.”

Brands was tegenstander van een vertrek van De Jong en wilde met de RvC in gesprek met De Jong. “Zij stonden daar ook voor open”, zei hij daarover. “John is toen eerst op vakantie gegaan en gaf vervolgens zelf aan dat hij het gesprek niet meer aan wilde gaan.”

PSV kijkt nog altijd naar een opvolger. “Ik ga het zeker niet doen. Ik blijf algemeen directeur”, reageerde hij daarop. “We zoeken een technisch directeur die een directieteam waardig is. Als je dat niveau niet direct kan vinden, zou je ook iemand kunnen pakken die daarin kan groeien. Op dit moment kijken we extern. We hebben op dit moment nog met geen enkele kandidaat gesproken.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.