PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Cody Gakpo: ‘Iedereen weet wat voor ploeg Ajax is’

Aanstaande zondag staat de kraker tussen Ajax en PSV op het programma in de Johan Cruijff ArenA. Cody Gakpo verkeert in een uitstekende vorm en hoopt deze te kunnen meenemen. Gisteren was hij nog verantwoordelijk voor twee assists in het met 3-0 gewonnen duel tegen NEC.

“We begonnen vervelend. Ongelukkig in Groningen”, zegt Gakpo over de nederlaag van vorige week, op ESPN. “Tegen Arsenal hebben we goed gespeeld en we konden de week nu mooi afsluiten. Het kostte veel kracht vandaag, maar uiteindelijk hebben we wel gewonnen.” En dat met een clean sheet; de derde van dit seizoen pas. “We weten dat het een verbeterpunt is van het team. We zijn er vaak wat ongelukkig in. Maar het is fijn dat we dan twee keer achter elkaar met nul tegengoals afsluiten.”

Verder steekt Gakpo de loftrompet uit voor captain Luuk de Jong. “Luuk is fantastisch in de lucht en leidt ook de verdedigers af. Ik krijg daardoor iets meer ruimte. Ik denk dat we er veel aan hebben, dat laat-ie vandaag weer zien.”

“Ik denk dat we daar volledig gefocust naartoe moeten”, vervolgt hij over Ajax-uit. “We hebben al één keer tegen hen gespeeld aan het begin van dit seizoen. Iedereen weet voor ploeg het is, veel topspelers. Alleen denk ik dat wij dit seizoen hebben laten zien dat we ook geweldige wedstrijden neer kunnen zetten. Het is aan ons de taak om met goede spirit daarnaartoe te gaan. Dan kunnen we gewoon resultaat halen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.