PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Ik zou Xavi Simons niet meenemen naar het WK’

Analist en voormalig voetballer Jan van Halst zou Xavi Simons niet meenemen naar het WK in Qatar. In zijn ogen zou dit niet verdiend zijn.

Bondscoach Louis van Gaal maakte afgelopen week de voorselectie van het Nederlands elftal bekend. Er werden in totaal 39 spelers geselecteerd, waarvan er uiteindelijk maximaal 26 mogen overblijven. Simons zat voor de eerste keer bij de selectie. “Ik durf het bijna niet te zeggen na de hele hype die is ontstaan, maar ik zou hem niet meenemen”, aldus Van Halst maandagavond bij Rondo.

Naast Simons zijn er meerdere spelers voor de eerste keer opgeroepen. Zo zaten Micky van de Ven, Mitchell Bakker, Jeremie Frimpong, Pascal Struijk en Sven Botman ook bij de voorselectie van Van Gaal. Van Halst verwacht niet voor iedereen een plek in de definitieve selectie. “Het is leuk dat Van de Ven de gelegenheid krijgt, maar het geeft wel aan dat Van Gaal zorgen heeft over de verdedigers”, stelt de analist. “Ik denk dat hij ook wel twijfelt over Stefan de Vrij en Matthijs de Ligt. Moeten die hangend op rechts? En hoe moet het dan centraal worden opgelost? Ik denk dat hij daar ‘s nachts wel wakker van ligt.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.