PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Karim Benzema wint zijn eerste Gouden Bal

Karim Benzema (34) is gisteren uitgeroepen tot beste voetballer van de wereld. Het is de eerste Gouden Bal voor de spits van Real Madrid.

Hij kende een ongekend succesvol seizoen bij Real Madrid, waarin hij de Champions League won en kampioen van Spanje werd. In 46 wedstrijden was ‘Coco’ maar liefst 44 maal trefzeker. Daarvoor werd de aanvaller vanavond dus individueel beloond en maakte hij zijn favorietenrol waar. Ook Virgil van Dijk werd genomineerd. Hij eindigde op de zestiende plaats.

In het Théâtre du Châtelet werden meerdere prijzen uitgedeeld. Zo werd Alexia Putellas uitgeroepen tot beste vrouwelijke speelster en pakte Gavi de Kopa Trophy voor beste speler onder 21 jaar. Robert Lewandowski mocht de Gerd Müller-award in ontvangst nemen, voor beste spits van het afgelopen seizoen. Thibaut Courtois pakte daarnaast de prijs voor beste keeper.

De complete top 10 van 2022:

1 – Karim Benzema
2 – Sadio Mané
3 – Kevin de Bruyne
4 – Robert Lewandowski
5 – Mohamed Salah
6 – Kylian Mbappé
7 – Thibaut Courtois
8 – Vinicius Jr.
9 – Luka Modric
10 – Erling Haaland

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.