PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

PSV verkocht afgelopen seizoen 600.000 liter bier

Bij PSV ging er afgelopen seizoen maar liefst 600.000 liter aan bier doorheen. Dit Eindhovenaren presenteerde vandaag de jaarcijfers en daar bleek dat het ‘gele goud’ rijkelijk heeft gevloeid in het Philips Stadion.

Bij een gemiddeld toeschouwersaantal van 30.000 komt dat neer op 20 liter per persoon. Bij een klein biertje van 0,25 liter gaat het dan om 80 biertjes per persoon. Is dat veel? Ja. Een paar jaar geleden bleek uit een onderzoek van sportadviesbureau Hypercube dat supporters van FC Twente veruit de grootste bierdrinkers van de Eredivisie waren: zij dronken jaarlijks 400.000 liter bier, wat neerkomt op 16 liter bier per supporter.

Dat betekent niet per se dat er in het Philips Stadion tegenwoordig meer gedronken wordt dan in de Grolsch Veste. PSV speelde afgelopen seizoen immers een hoop Europese thuiswedstrijden en heeft – zoals aangegeven in het verslag – ook buiten de wedstrijddagen bier verkocht.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.