PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

PSV moet het nog weken doen zonder Luuk de Jong

Slecht nieuws voor PSV. De Eindhovenaren moeten het nog weken doen zonder aanvalsleider Luuk de Jong. Dit heeft trainer Ruud van Nistelrooy bevestigt in een persconferentie in aanloop naar het duel met Cambuur.

“Hij traint nog individueel”, zegt Van Nistelrooij. Van Nistelrooij keek ook vooruit naar het Europa League-treffen met het Zwiterse FC Zürich, dat volgende week donderdag op het programma staat. “Zürich wordt ook lastig voor Luuk”, vervolgt de oud-international. “Het kan nog wel enkele weken duren. We willen geen risico’s met hem nemen. De Jong raakte in augustus al geblesseerd, in de thuiswedstrijd tegen Rangers FC. PSV liep in dat duel kwalificatie voor de groepsfase van de Champions League mis.

De oefenmeester, die dit seizoen debuteert als hoofdtrainer, kan in Leeuwarden ook nog niet beschikken over de eveneens geblesseerde Mauro Júnior en Noni Madueke, al zijn beiden wel weer in training. Fredrik Oppegard en Anwar El Ghazi keren juist wel terug in de selectie van de Eindhovenaren.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.