PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Aantrekken Mohamed Ihattaren gestoeld op arrogantie’

Voetbaljournalist Sjoerd Mossou is kritisch op Mohamed Ihattaren en Ajax. Het verbaasd hem dan ook niets dat de creatieveling niet geslaagd is bij de Amsterdammers.

Afgelopen seizoen debuteerde Ihattaren tijdens de bekerfinale tegen PSV voor het eerste elftal van Ajax. ‘Het was de gênantste wissel van het jaar, toen al’, schrijft Mossou in zijn column in het Algemeen Dagblad. ‘Een duidelijk te zware Ihattaren mocht in de slotfase invallen in de Kuip, bedoeld als sneue provocatie aan het adres van PSV, de club die hem opleidde. Een dubieus signaal ook richting veel andere Ajax-talenten.’

‘In de maanden daarna werd het allemaal alleen nog maar gênanter’, vervolgt Mossou. ‘Begin dit seizoen tuigde de Amsterdamse club een heuse goed-nieuws-show op rond Ihattaren, want de voetballer oogde zowaar fit, na een zomer trainen in onder meer Dubai.’

Mossou vindt dat Ajax Ihattaren nooit had moeten binnenhalen. ‘Het aantrekken van Ihattaren was een wilde gok, gestoeld op een combinatie van arrogantie, winstbejag en een haast onvoorstel­ba­re onwetend­heid.’

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.