PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Vijftig miljoen euro op Sangaré laat lopen is bijna gewelddadig’

Analist en voormalig topvoetballer Kenneth Perez begrijpt de eis van de RVC van PSV dat er deze zomer spelers verkocht hadden moeten worden. De Eindhovenaren kregen diverse hoge biedingen binnen maar lieten geen van hun topspelers gaan.

Een dag voor Deadline Day kreeg PSV een bod van veertig miljoen euro binnen op Ibrahim Sangaré. Chelsea wilde de middenvelder dolgraag aan zich binden, maar de Eindhovenaren, onder leiding van John de Jong, verwezen het bod naar de prullenbak. Onbegrijpelijk volgens Perez. “Als je een bod van vijftig miljoen euro op Sangaré laat lopen, vind ik dat bijna gewelddadig”, stelt de analist in het ESPN-programma Voetbalpraat.

De RvC had een nadrukkelijke wens uitgesproken om, met het oog op de financiële boekhouding, één topspeler te verkopen. Cody Gakpo leek lang op weg naar de uitgang en was tot op de laatste dag onderdeel van een transfersoap. De aanvaller koos er uiteindelijk voor in Eindhoven te blijven, maar financieel gezien was dit een aderlating voor PSV. Leeds leek nog over de brug te komen, maar het bod was te laag. “Daar was ik ook niet mee akkoord gegaan”, aldus Perez. “Maar, je moet financieel gezond zijn. Het geld kan je op een andere manier gebruiken, voor twee andere posities. Daardoor wordt je alsnog sterker.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.