PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV vangt extra bij verkoop van Cody Gakpo’

Cody Gakpo bleef deze zomer verrassend bij PSV en verlengde uiteindelijk ook nog zijn contract bij de Eindhovenaren. En dit zou maar eens goed voor de club kunnen uitpakken.

Transfermarkt.nl heeft de geschatte marktwaarde van de linksbuiten verhoogt van dertig naar 35 miljoen euro. Door de sterke prestaties van Gakpo in het vorige seizoen en de steeds groter wordende interesse in de sterspeler van de Eindhovenaren kan deze marktwaarde de komende maanden wellicht nóg hoger uit komen te vallen.

PSV verlengde het contract van Gakpo aan het begin van dit jaar nog tot de zomer van 2026. Als we de geruchten mogen geloven, zijn de Eindhovenaren bezig om Gakpo voor de tweede keer in één jaar tijd een verbeterde aanbieding te doen. De verwachting is dat Gakpo tegen een sterke salarisverhoging zijn contract met een jaar verlengd. Daarmee wordt hij een van de bestbetaalde Eredivisie-spelers, lekte eerder al uit.

De zevenvoudig Oranje-international mocht dit seizoen voor een bedrag van zo’n veertig miljoen vertrekken. Ondanks een akkoord tussen PSV en Leeds United stapte Gakpo niet op het vliegtuig naar Engeland om zijn transfer af te ronden. Zo keerde Leeds onverrichte zaken terug naar huis.

Voor een mogelijke volgende onderhandelronde kan Leeds zijn borst nat maken. Met een verhoogde marktwaarde, een nieuw contract en mogelijke speelminuten op het WK in Qatar zal PSV opnieuw de vraagprijs van Gakpo gaan bepalen en op basis van de ontwikkelingen, lijkt die hoger te gaan liggen. Mocht Gakpo een minimale ontsnappingsclausule in zijn contract laten opnemen, verandert dat natuurlijk de zaak. Tot nu toe lijkt dat niet het geval.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.