PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Ajax deelt mokerslag uit aan PSV’

PSV heeft dit seizoen de ambitie om Ajax te verslaan in de strijd om het kampioenschap. Maar na afgelopen weekend ziet voormalig keeper Ronald Waterreus het somber in voor de Eindhovenaren. Hij vindt dat de Amsterdammers sterker uit de transferzomer zijn gekomen.

Ajax won met speels gemak van SC Cambuur (4-0), waar PSV met 2-1 verloor bij FC Twente. In Dagblad De Limburger schrijft Waterreus: “Ondanks al het gekonkel versloegen ze in de hoofdstad Cambuur met een achteloosheid alsof het een korfbalvereniging uit Hantumeruitburen betrof. Het zo om zijn homogeniteit en goed leiderschap geprezen PSV liet het daarentegen op mentaliteit afweten in Overijssel.”

De Amsterdammers hebben nu drie punten voorsprong in de titelstrijd. Waterreus: “Het zegt, denk ik, bij uitstek iets over het verschil in DNA van beide clubs. Bij Ajax verstaan ze de kunst om, immuun als ze er zijn geworden van dat eeuwige gesteggel, stug en onverstoorbaar te blijven presteren. Bij het zachtaardigere PSV kan prachtig nieuws over het aanblijven van twee vedetten zomaar verlammend werken, zoals bleek in Enschede.”

Cody Gakpo en Ibrahim Sangaré bleven PSV trouw, maar weet de voetbalanalist: “Twee van je vaandeldragers behouden, die er op hun beurt blijk van geven graag te willen blijven; alleen al voor de clubuitstraling is het goud waard. Toch heeft dit ‘kampioenschap van de ethiek’ ook een pijnlijke keerzijde. En dat is de wetenschap dat al die keurigheid voor niets is geweest als PSV de titel dit seizoen opnieuw aan Ajax moet laten.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.