PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV mag Louis van Gaal hartelijk bedanken’

Cody Gakpo bleef deze zomer verrassend PSV trouw. Er was diverse belangstelling voor hem uit de Premier League maar hij koos er bewust voor om er niet op in te gaan. Bondscoach Louis van Gaal had hier een belangrijk aandeel in.

Gakpo vertelde tegenover de NOS dat Manchester United zich al vroeg kwam melden. “Daar waren we een beetje op aan het wachten. Dan komt het steeds dichterbij en de signalen werden steeds positiever. Dan denk je: het zou die kant toch wel eens op kunnen vallen. De hele transferperiode heb ik daarnaartoe gewerkt, maar uiteindelijk vervaagde die optie.”

De aanvaller vertelde eveneens dat Van Gaal een belangrijke rol had gespeeld in zijn keuze. “Hij zei dat ik mijn gevoel moest volgen, maar om een transfer te maken in een seizoen waarin een WK gespeeld wordt niet ideaal zou zijn voor de speler. Vervolgens hebben we de opties op een rij gezet en valt de keuze toch op PSV.” De aanvaller speelt daardoor in ieder geval tot aan de winterstop bij PSV. Volgens het Eindhovens Dagblad wil Leeds United zich na het WK opnieuw melden bij PSV voor de aanvaller.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.