PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Joey Veerman heeft een serieus probleem gecreëerd’

Joey Veerman ging na afloop van het verloren duel tegen Rangers FC los over zijn positie in het veld. De middenvelder was hier uiterst kritisch over en dat interview verbaasde Wim Kieft nogal.

“Storend na afloop was trouwens de houding van het verwende kereltje Joey Veerman”, schrijft Kieft in zijn column voor De Telegraaf. “Die acteerde zodanig overtuigd te zijn van zijn kwaliteiten dat PSV niet zou zijn uitgeschakeld als hij niet op 10, maar op 8 had gespeeld tegen Rangers FC. Oliedom om zoiets te roepen en volledig onterecht.”

Daar voegt de voetbalanalist aan toe: “En als je dat dan vindt dan maak je je ondergeschikt aan het teambelang en doe je er alles aan om vanuit je rol beslissend te zijn. Of goed te spelen zonder veel fouten te maken. Maar Veerman speelde slecht en grossierde in fouten.”

Kieft zag Veerman zelfs twee keer dezelfde conclusie trekken. “Bij iemand met een beetje gezond verstand zouden na de eerste keer alle alarmbellen moeten afgaan. Maar niet bij Veerman. Wat speelt in zo iemands hoofd vlak na uitschakeling voor de Champions League? Hij zadelt Van Nistelrooy met een probleem op. Iedere keer gaat iedereen kijken op welke positie Van Nistelrooy hem laat spelen. Heeft Veerman zijn trainer bewust op deze manier voor het blok willen zetten dan is dat een lage streek.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.