PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Fortuna wil Phillip Cocu als nieuwe trainer’

Fortuna Sittard wil uitpakken met de komst va Philip Cocu. Hij moet in Limburg de opvolger worden van de onlangs ontslagen Sjors Ultee.

“Zoals dat in de voetballerij gaat, had ik na het ontslag van Sjors al snel vijftien appjes en tien mailtjes binnen van trainers die zich aanbieden, of hun agenten”, zegt technisch directeur Sjoerd Ars tegenover Voetbal International. “Ervaren mensen ook, met een goede reputatie. Dus ik heb niet de indruk dat trainers huiverig zijn om bij ons aan de slag te gaan.”

“En dat verbaast me niks”, gaat Ars verder. “Ik denk dat dit een fantastisch moment is om trainer te worden van Fortuna. Ons budget is omhoog gegaan, er staat een prima selectie volgens mij, de club is groeiende en het seizoen is pas net begonnen. Het is niet dat we na tien wedstrijden stijf onderaan staan.”

“Bij voorkeur stellen we een Nederlander aan. Zo zijn we begonnen aan de zoektocht, zoals we dat bij spelers ook doen. Maar uiteindelijk is kwaliteit natuurlijk wel leidend. We zoeken een goede coach, die al wat ervaring heeft en die past bij wat we hebben. Geen grote naam, omdát het een grote naam is. Maar als een mogelijkheid zich voordoet, gaan we die niet uit de weg”, aldus Ars.

Phillip Cocu zou intern bij Fortuna zijn genoemd als kandidaat. De voormalig speler en trainer van PSV en aanvoerder van Oranje zit sinds zijn vertrek bij Derby County in november 2020 zonder club. Op deze naam wil Ars niet ingaan. Wel verwacht hij dat een aanstelling niet lang op zich laat wachten. “Het zou snel kunnen gaan, begin volgende week wellicht.”

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.