PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Analist Jan Boskamp maakt gehakt van PSV

PSV wist zich gisteren niet te plaatsen voor de poulefase in de Champions League. In eigen huis gingen de Eindhovenaren met 0-1 onderuit tegen Rangers FC terwijl er vorige week met 2-2 gelijk werd gespeeld. De goal ontstond door een grote fout in de defensie. Analist Jan Boskamp zag het allemaal aankomen.

De analist zei in de rust: “Wat je ziet is precies zo’n eerste helft als vorige week in Schotland. Ondanks het feit dat ze een paar keer goed voor de goal kwamen, worden ze weer afgetroefd op het middenveld en achteruit gedrukt. Glasgow kan er steeds onderuit voetballen. Rangers domineert, tot vijf minuten voor rust, daardoor de wedstrijd.”

Ook toen waakte Boskamp er al voor dat het gevolg van het feit dat de dragende krachten bij PSV niet thuis gaven. “Als trainer wil je nu de rust bewaren, maar je ziet dat PSV op bepaalde momenten de bepalende mensen onder hun niveau zitten”, reageert Boskamp. “We zien Simons warmlopen, misschien dat hij komt, maar niemand brengt rust in de ploeg. Je kunt het inderdaad precies vergelijken met vorige week.”

Na de wedstrijd ging hij helemaal los: “Rangers heeft elk duel gewonnen. PSV liet zich weer achteruit drukken. Alles wat in Schotland mis ging, ging nu ook weer mis. PSV verdiende het ook niet om te winnen”, trapte Boskamp af. “Of dit PSV in de Champions League thuis hoort? Zoals ze vanavond speelden niet”, was de harde conclusie.

Boskamp licht toe: “Je kunt er niet omheen: dit is een heel verdiende nederlaag. Waar ik van ben geschrokken, is dat ze geen oplossing hadden voor het uitvallen van De Jong. Xavi Simons bracht nog creativiteit, maar het was te weinig.”

Dat kwam ook naar voren bij het doelpunt.”Bij die 0-1 zie je precies wat er gebeurt”, gaat Boskamp verder. “Rangers doet precies wat PSV niet deed, namelijk druk zetten naar voren. Al is dit natuurlijk een verschrikkelijke ziekenhuisbal van die keeper natuurlijk.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.