PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Rangers-icoon slijpt de messen: ‘Vorige keer kon je ons niet stoppen Ruud’

In de laatste voorronde van de Champions League moet PSV het uitvechten met het Schotse Rangers FC.  Rangers-Icoon Barry Ferguson heeft er alle vertrouwen in dat zijn oude werkgever de strijd zal gaan winnen.

Ferguson brak door onder Dick Advocaat en speelde onder meer samen met trainer Giovanni van Bronckhorst en Ronald de Boer. In 1999 stond het Rangers-icoon tegenover Ruud van Nistelrooij, de oefenmeester van PSV. Hij kan zich deze avond nog goed herinneren. De Schotten rekenden af met de zelfverzekerde Nederlanders. ’23 jaar geleden besloten we dat dit een les was die PSV – in de voorronde van de Champions League stonden we tegenover elkaar – op de harde manier moest leren’, schrijft Ferguson in een gastcolumn in De Telegraaf.

‘Ik was net droog achter mijn oren, keek naar hun elftal en zag namen als Luc Nilis, Ruud van Nistelrooij, Mark van Bommel en Yuri Nikiforov en ik realiseerde me dat dit een enorme uitdaging was’, vervolgt Ferguson. ‘Maar we waren nooit bang. Dat had te maken met die Nederlandse mentaliteit gemengd met Schotse passie en agressie. Het werkte tot in de perfectie. We wonnen de eerste wedstrijd in het Phillips Stadion (1-0) en op Ibrox werd het 4-1 voor Rangers!’

‘Ik zeg het je, ik heb nog nooit zo’n gevoel ervaren en ik hoop dat de spelers van nu hetzelfde voor zichzelf gaan voelen. Ze moeten naar het grote toernooi. Kom maar op, Ruud. De vorige keer kon je ons als PSV’er niet stoppen. Ik hoop dat je geluk niet zal veranderen nu je hun trainer bent’, besluit het Rangers-icoon.

One thought on “Rangers-icoon slijpt de messen: ‘Vorige keer kon je ons niet stoppen Ruud’

  1. Dat was vergane glorie ook voor de schotten dit zijn andere tijden

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.