PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Analist heeft flinke kritiek op Cody Gakpo’

PSV plaatste zich gisteren voor de laatste voorronde van de Champions League ten koste van AS Monaco. Cody Gakpo was dit keer niet één van de uitblinkers. Volgens analist Kenneth Perez had de sterspeler van de Eindhovenaren dit keer geen meerwaarde.

De analist van ESPN neemt geen blad voor de mond. “Vandaag waren het jongens die normaal niet de kar trekken die echt hebben gevochten, alles hebben gegeven, maar het voetbal was niet goed”, stelt de Deense oud-PSV’er. Als voorbeeld noemt de analist een van de wissels van Van Nistelrooy: “Guti viel echt héél goed in”, vond Perez.

De belangrijkste van de mannen die het af liet weten, heette (natuurlijk) Cody Gakpo. De smaakmaker had niet zijn beste avond in het Philips Stadion. Perez: “Gakpo is een jongen die daar eigenlijk voor is, die PSV eigenlijk bij de hand had moeten nemen, maar hij was misschien wel de slechtste van allemaal. Hij kwam echt geen lantaarnpaal voorbij, hij heeft totaal geen waarde gehad.”

Gakpo was niet de enige PSV-ster die het moet ontgelden. “Luuk de Jong kreeg aanvankelijk eigenlijk ook geen poot aan de grond, die maakt dan de 3-2”, gaat Perez verder. “Dit betekent veel voor Luuk de Jong, omdat hij hier belangrijk is, hij is hier echt een boegbeeld, en de aanvoerder. Bij die andere clubs kwam hij er alleen in als het moeilijk werd, maar daarom betekent dit heel veel voor hem.”

Het slechte optreden kan vooral voor Gakpo vervelende gevolgen hebben. De 23-jarige aanvaller staat in de belangstelling van onder andere Manchester United en een aantal Engelse laagvliegers. Gakpo heeft de interesse, mede door de CL-voorronde van PSV, voorlopig geparkeerd en hoopt op grotere clubs. Die zullen na de wedstrijd tegen Monaco nog een keer nadenken als ze Gakpo bespreken. Gelukkig voor de PSV-ster heeft hij nóg twee voorrondewedstrijden om topclubs te overtuigen van zijn kunnen.

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.